قوانین پیش فروش اپارتمان
در سال 1389 بود که قانون پیش فروش آپارتمان به تصویب رسید. این قانون شامل 25 ماده و 4 تبصره است. در این قانون آمده است که:
فروشنده موظف است تا واحد ساختمانی مورد معامله را تکمیل و احداث کند و ویژگیهای مشخص و توافق شده را در آن پیاده سازی نماید. او باید در پایان کار این ملک را به خریدار رسمی که با او قرارداد پیش فروش تنظیم کرده است، تحویل دهد.
موارد مهم در قرارداد پیش فروش
برای اینکه از دعاوی پیش فروش آپارتمان و ساختمان جلوگیری شود، باید به برخی نکات توجه کرد. این نکات عبارتند از:
زمان تحویل آپارتمان
زمان تحویل آپارتمان را باید یکی از مهم ترین و مشکل سازترین مواردی دانست که باعث ایجاد دعاوی بسیاری شده است. سازندگان و کسانی که آپارتمانها را پیش خرید میکنند باید با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی قراردادی تنظیم کرده و در آن موعد تحویل آپارتمان و موعد انتقال قطعی سند را مشخص کنند. در صورتی که سازندگان نتوانند ساختمان را در موعد مقرر به خریداران تحویل دهند باید خسارت دیر کرد پرداخت کنند.
نحوه پرداخت وجه
نحوه پرداخت وجه یکی دیگر از موارد مهم در دعاوی پیش فروش ساختمان است. معمولاً در حدود 10 درصد ارزش آپارتمان را در زمان بستن قرارداد از خریدار دریافت میکنند و خریدار مابقی آن را به صورت اقساطی و بر اساس پیشرفت پروژه میپردازد. پس در هنگام بستن قرارداد پیش خرید حتماً به نحوه پرداخت وجه توجه داشته باشید.
متراژ آپارتمان
یکی دیگر از مواردی که باعث شده دعاوی پیش فروش ساختمان و آپارتمان بسیاری وجود داشته باشد، متراژ واحد و ساختمان است. گاهی مواقع متراژ آپارتمان پس از تکمیل با آنچه در ابتدا گفته شده متفاوت است. همین امر سبب میشود تا یکی از طرفین با مشکلاتی مواجه شود. باید بدانید در قانون برای این مورد ضوابطی تعیین شده است.
در صورتی که اختلاف متراژ کمتر از 5 متر باشد، طرفین قادر به اعتراض نیستند اما اگر این اختلاف بیشتر از 5 متر باشد، خریدار میتواند معامله را فسخ کند و یا برای پرداخت مبلغ متراژ بیشتر با سازنده به توافق برسد. همچنین در صورت فسخ قرارداد، سازنده باید به خریدار خسارت پرداخت کند.
نکات دیگر در خصوص ساختمان
برای این که از دعاوی پیش فروش آپارتمان و ساختمان جلوگیری کرد، باید به برخی نکات دیگر در قرارداد نیز توجه کرد. اولین نکته ای که نباید فراموش کرد، دریافت پروانه ساختمان از سوی شهرداری و تنظیم شناسنامه فنی برای هر کدام از واحدهاست. در صورت عدم وجود این موارد، باید بیشتر در خصوص آن معامله دقت کرد.
تنظیم قرارداد پیش فروش آپارتمان و ساختمان
در قرارداد پیش خرید ساختمان باید برخی موارد به صورت دقیق مشخص شود. از مهم ترین موارد و جزئیاتی که باید به آنها توجه شود، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- موقعیت مکانی ملک
- تعداد طبقات
- تعداد واحدها
- متراژ واحد و تعداد اتاق
- کاربری ملک
- پارکینگ
- انباری
- نوع سیستم گرمایشی
- نوع سیستم سرمایشی
- نمای ملک در پایان پروژه
- نوع مصالح مصرفی
- مشخصات دکوراسیون داخلی واحد (کابینت، شیر آلات و موارد مشابه)
- زمان پایان پروژه
- زمان تحویل واحد
مراحل پیش فروش اپارتمان
برای اینکه بتوان ملکی را پیش فروش کرد، ابتدا باید آن را پیدا کرد. پس از آن موارد گفته شده را مورد بررسی قرار داد. پس از توافق میان سازنده و فروشنده لازم است به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند تا قرارداد را تنظیم کنند. موارد گفته شده را در هنگام تنظیم قرار داد فراموش نکنید. برای این که بتوانید کار پیش خرید یا پیش فروش آپارتمان را به درستی انجام دهید، میتوانید از خدمات متفاوت و متنوع مجموعه دادسو اشاره کنید.
در این مرکز میتوان به خدماتی نظیر مشاوره حقوقی رایگان، مشاوره رایگان در واتس اپ و مشاوره تلفنی رایگان دریافت کرد. شما با استفاده از این روشها میتوانید نظر وکلای با تجربه این مجموعه را جویا شوید تا با مشکلات حقوقی متفاوت مواجه نشوید.
سوالات متداول
آیا قرارداد پیش فروش دستی اعتبار دارد؟
قرارداد پیش فروش حتماً باید در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شده باشد تا از اعتبار کافی برای مراجعه به مراجعه قانونی برخوردار باشد.
در قرار داد پیش فروش باید چه نکاتی ذکر شوند؟
مواردی مانند موقعیت ملک، تعداد طبقات، موقعیت طبقه و واحد، متراژ واحد، تعداد اتاق، کاربری ملک، پارکینگ، انباری، نوع سیستم گرمایشی و سرمایشی، نمای ملک، نوع مصالح مصرفی و زمان پایان پروژه باید ذکر شود. وجود این نکات باعث میشوند تا بسیاری از مشکلات به وجود نیایند.
باید به چه نکاتی در هنگام بستن قرارداد پیش فروش توجه کرد؟
مواردی مانند زمان تحویل، نحوه پرداخت و متراژ ملک از مهمترین مسائلی هستند که باعث به وجود آمدن دعاوی پیش فروش آپارتمان و ساختمان میشوند که باید به آنها توجه ویژهای داشت
دیدگاه خود را بنویسید